גפילטע פיש מושלם
משקאות חריפים
                              מועדון  חברים     צור קשר
  0   מוצרים בסל  

לקופה

 
 
 
 

הרשמה לערוץ היוטיוב שלנו:
 
 
דף הבית >> מתכונים >> גפילטע פיש מושלם !!
לאחר נסיונות כושלים רבים לחזור לשורשים ולהכין גפילטע פיש מושלם, עמדתי במטבח עם דף ועט והחלטתי לרשום כל צעד ולתקן מה שדרוש תיקון.
אבל... יצא מושלם !! מהר מאוד לקחתי את הדף והעליתי פה לדף שישאר לדורות הבאים. (עוד אין תמונה כי נגמר לפני שהספקתי לצלם.. מבטיחה בקרוב !)

גפילטע פיש מושלם



מתכון ל-6 עד 8 מנות צעד אחרי צעד

הכל מתחיל איפה שקונים את הדגים צריך לבקש:
2 דגים שלמים (אני קניתי כל אחד במשקל קילו בערך).
דג אחד לפלט ולטחון - בלי העור !! זה חשוב כדי שהקציצות יצאו לבנות
והדג השני פרוס לנתחים עגולים בלי לפתוח בבטן שיצא עיגול שלם למילוי .
את הראש לבקש שיחצו ל-2.
את האידרה לבקש שיארזו בנפרד (לציר)

הכל מתבשל בסיר שטוח וגדול 

הציר:
אני מכינה כמות די גדולה של ציר כי אני ממש ממש אוהבת לטבול חלה בציר עם חזרת. לפחות ציר להוריד את כמות המים אבל לא לוותר על היין.

צריך:
ליטר מים
בקבוק יין סוביניון בלאן - כן !!! לא לוותר. וחייב להיות סוביניון בלאן כי החומציות שלו מאזנת הכל - אני השתמשתי בזה
1 בצל פרוס
2 גזרים פרוסים לטבעות
2 כפות סוכר
כף סוכרזית נוזל (אפשר במקום עוד 2 כפות סוכר או לוותר אם לא אוהבים את הגפילטע מתוק)
1.5 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן - חשוב שיהיה פלפל לבן הוא יותר פיקנטי וחריף אפשר להוסיף ולהוריד לפי מה שאוהבים
חצי כפית פלפל שחור
כמה גרגרי פלפל אנגלי
3-4 עלי דפנה
והאדרות של הדג (גם הזנב והראש)

שמים את הכל בסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית

בינתיים מכינים את הקציצות:

במעבד מזון או בלנדר מוט לטחון:
1 בצל
1 גזר
אחרי שטחון להוסיף ביצה קשה אחת וביצה רגילה אחת
*10 טיפות סוכרזית נוזל
כף סוכר
כפית מלח
2 כפיות פלפל לבן - רק לבן !! שהקציצה תשאר לבנה ולא עם נקודות שחורות של פלפל שחור
ולתת עוד פולס במעבד מזון. רק כדי לערבב טוב.
* עם הסוכר אפשר לשחק. הגרסה כאן זה של הגפילטע המתוק-חריף מי שאוהב פחות מתוק להוריד מכמויות הסוכר.

לשים בקערה, להוסיף את תערובת הדג הטחונה, 2 כפות קמח מצה וכפית אבקת אפיה.

לערבב טוב. לתת לנוח 15 דקות שהקמח מצה יתפוס את התערובת טוב. אם התערובת עדיין רכה מדי להוסיף עוד כפית שתיים קמח מצה. 

בשלב זה הציר כבר רותח איזה חצי שעה, לקחת עיגול קטן מהתערובת לשים בציר כמה דקות ולטעום. לתקן תיבול. 

לוקחים את פרוסות הדג השלמות (בשר הדג) ממלאים באמצע בתערובת ומניחים בעדינות בציר.
משאר התערובת עושים קציצות ומוסיפים לציר.

על אש קטנה שעה וחצי.

לתת להתקרר ואז להפריד את הקציצות והדגים לכלי אחסון יחד עם פרוסות הגזר שישמשו בהגשה לקישוט
את הנוזל לסנן ולשים בסיר נפרד.

ו... למקרר ללילה.

לא לשכוח להכין (או לקנות) חזרת והרבה חלה (אני אוהבת לטבול חלה בציר)



+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
  
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18! יש להציג ת.ז. בכל קניה

"אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"
"אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת"





גבעתיים: 03-7316022
תל-אביב: 03-5445914


אתר מאובטח SSL