עוגת שמנת
משקאות חריפים
                              מועדון  חברים     צור קשר
  0   מוצרים בסל  

לקופה

 
 
 
 

הרשמה לערוץ היוטיוב שלנו:
 
 
דף הבית >> מתכונים >> עוגת שמנת

עוגת שמנת

צריך:
תבנית קוטר 20 מ"מ (אני השתמשתי בתבנית ח"פ עם חור, כמו בתמונה)
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
200 גר' סוכר (או חצי כוס סוכר וכפית נוזל סוכרזית שמתאים לאפיה)
2 ביצים גדולות
קליפת מלימון שלם מגורדת (אפשר תפוז או ליים ואפשר לוותר אבל מוסיף)
200 גר' שמנת חמוצה
300 גר' קמח 
2 כפיות אבקת אפיה
ריבת משמש איכותית (אפשר גם ריבת תפוז)

הכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיוס. 
לשמן את התבנית עם חמאה
להקציף את החמאה עד שהצבע נהייה בהיר להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף שתהייה תערובת קרמית ואוורירית.
להוסיף את הביצים ולהקציף עוד דקה.
להוסיף את קליפת הלימון ולערבב.
לנפות פנימה את הקמת ואבקת האפיה ולערבב בעדינות בתנועות קיפול.
לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות כ-40 עד 45 דקות. 
לבדוק אם מוכן בעזרת סכין שנועצים ויוצא יבש.

כשהעוגה עדיין חמה למרוח למעלה מהריבה.

אפשרויות:
  • לשים צימוקים בתערובת לפני הקמח
  • להרטיב ברבע כוס מיץ תפוזים כשהעוגה עדיין חמה
  • לחמם 2 כפות ריבה עם רבע כוס מיץ תפוזים ולהרטיב כשהועגה חמה

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
  
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18! יש להציג ת.ז. בכל קניה

"אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"
"אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת"





גבעתיים: 03-7316022
תל-אביב: 03-5445914


אתר מאובטח SSL