התאמת יין ואוכל
משקאות חריפים
                              מועדון  חברים     צור קשר
  0   מוצרים בסל  

לקופה

 
 
 
 

הרשמה לערוץ היוטיוב שלנו:
 
 
דף הבית >> יין ואוכל

יין ואוכל
 
התאמת יין ואוכל היא תחום המומחיות שלנו בבית המשקאות של נפתלי. אם אתה מארח ורוצה לבחור את היינות לארוחה, אמור לנו מה בתפריט ואנו ניצור לך התאמה הרמונית של יין ואוכל לאירוח מושלם. להלן כמה המלצות לשילוב של יין וגבינות, יין ובשר וכן ולשלבי הארוחה השונים.
 
תפריט לארוחה מלאה
 
יינות אפריטיף
המומלצים ביותר הם שמפניה וקאווה.לפרטים נוספים וקניית יינות מבעבעים הקישו כאן
 
מנות ראשונות
לאנטיפסטי - כל יין לבן יבש (שלא  יושן בחבית) או יין אדום צעיר (שלא יושן בחבית)
לקרפצ'ו בקר - סופר טוסקנים, שרדונה מאיכות מעולה שיושן בחבית
 
מנות עיקריות
לרוסטביף מתאימים יינות אדומים כמו קברנה סוביניון, עדיף משנים מוקדמות. 
לאוסבוקו - פינו נואר או שרדונה רזרב
לעגל בתנור מתאימה קשת רחבה של יינות, ריוחה רזרבה, קברנה או מרלו ישראלי ויינות אוסטרליים.
למנגל (על האש) - יינות מאזור קיאנטי, שיראז אוסטרלי, יינות אמריקאיים ועוד.
 
קינוחים
לגלידת שוקולד יתאים רום מיושן ולגלידת וניל - ליקר אמרטו.
לסורבטים ישתלבו היטב יינות קינוח מסוג  יינות מוסקט 
לאגסים ביין אדום - ריזלינג גרמני, או גוורצטרמינר. 

התאמת יין ואוכל
התאמת יין לארוחה משלימה סימפוניה של טעמים

יין ואוכל
אל תתפשרו על היין עמו מבשלים. יין טוב לאוכל טוב.

יין וגבינות – רומן בהמשכים
יינות וגבינות היו מאז ומתמיד שילוב נהדר בעולם כולו. בארץ הוא בא לידי ביטוי מרבי בחג השבועות ובימי הקיץ, כאשר האירוח נסוב סביב גבינות ומעדנים שיוצרים מהן. מבחר הגבינות הקיים כיום בארץ הוא בהחלט מפואר, וכל שנותר לאירוח מושלם הוא התאמה נכונה של היינות לגבינות, שהרי לא כל יין ישתלב עם כל גבינה. להלן כמה שילובים שיצרו הרמוניה ערבה לחוש הטעם
* לזני יין כמו ריזלינג וגוורצטרימינר יתאימו גבינות מסוג ברי או קממבר

* ליינות קינוח יתאימו גבינות כחולות, השילוב ביניהם מצוין ומעצים את טעמן של הגבינות

המלצה נוספת - יין פורט מלווה מצויין גבינות כחולות

* לשרדונה או סוביניון בלאן מתאימות גבינות צאן

* יינות קינוח כבדים מומלצים לליווי גבינות חריפות כמו רוקפור

* יינות כבדים כמו קברנה סוביניון מומלצים עם גבינות קשות כמו פיקורינו

* בארוחת גבינות פותחים ביין לבן או רוזה, ובהמשך עוברים ליין האדום פירותי בסגנון יינות עמק הרון

* אפשר להתחיל ולסיים את הארוחה ביין מבעבע מצונן היטב
 
מנפנפים ושותים – יין ובשרים על האש
 
כשמתכננים לעשות בשרים על האש מחוץ לבית, כדאי להשקיע מעט מחשבה והתארגנות מראש גם בכל הקשור לשתיית יין. בכל הזדמנות שיוצאים לפיקניק יכולים  יין ובשרים על האש להיות שילוב מעולה, אם יודעים להתאים אותם נכון. ישנם מספר דברים שחשוב לזכור ועוד כמה טיפים:
1. לא חייבים לשתות רק יין אדום. עד שהבשר מוכן אפשר לשתות יין לבן קליל או רוזה, במיוחד אם אתם מתכננים להגיש דגים.

2. טמפרטורת הגשה נכונה של יין היא קריטית לטעם שלו. יינות לבנים ויינות רוזה רצוי לשמור בקירור לפני שיוצאים מהבית, ובחוץ להשתמש בצידנית עם קרח (בדיוק כמו שדואגים שהבירות יהיו קרות).

3. גם יין אדום לא אוהב חום ולכן אם יום העצמאות חם במיוחד אפשר לקרר את היין לפני שיוצאים מהבית.
4. חשבו את כמות היין, כאשר בקבוק מספיק לחמישה אנשים.
5. כדאי לדאוג לכוסות יין פשוטות, כי לא כיף לשתות יין מכוסות פלסטיק.
  
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18! יש להציג ת.ז. בכל קניה

"אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"
"אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת"





גבעתיים: 03-7316022
תל-אביב: 03-5445914


אתר מאובטח SSL