אורז הפתעה

להגיש לצד סטייק פרגית, עוף או סלמון

מתכון אורז שחור

אורז הפתעה

זמן הכנה כולל בישול 60 דקות
40 דקות לאורז השחור ועוד 20 דקות
למנה מוכנה

מנות
בערך 6 תלוי בכמות ההגשה

מצרכים:
1 כוס אורז בסמטי
½ כוס אורז שחור ארוך (קוראים לזה אורז בר)
1 פלח אננס יבש מהסוג המסוכר קצוץ קטן
1 בצל קצוץ
מלח 
עירית או בצל ירוק לקישוט 

הכנה:
מתחילים עם האורז השחור, שמים בסיר עם 1.5 ליטר מים מביאים לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות עם מכסה. מסננים.
האורז השחור אמור להיות מתפוצץ בפה מה שנקרא קריספי.
את האורז הבסמטי שוטפים טוב טוב ומסננים.
שמים בסיר 2-3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף. בערך דקה.
מוסיפים את האורז הבסמטי (הלבן) וכפית מלח וממשיכים את הטיגון עד שהאורז יבש.
בערך 3 דקות. 

מוסיפים את האורז השחור, המים והאננס מכסים טוב ועל אש קטנה בדיוק 20 דקות.
מכבים את האש, נותנים ערבוב קל ומחכים 5 דקות כשהסיר מכוסה.

הצעות הגשה:
הכי מתאים להגיש עם סטייק פרגית, עוף או סלמון
לקשט עם עירית או בצל ירוק
אפשר להשתמש בכל מיני סוגים של פירות יבשים מדובדבנים חמוצים ועד אוכמניות יבשות
אני ניסיתי כבר כמעט הכל הכי טעים יצא עם אננס מסוכר. אבל על טעם ועל ריח... 
אפשר להחליף חצי מהמים לבישול האורז הלבן עם השחור במי קוקוס ואז יש ברקע טעמי 
שמשתלבים נהדר עם האננס והאורז בר.

מספר יינות שמתאימים להגשה עם מתכון זה:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

'

'

משלוח חינם חל על מוצרים בהם מופיע המבצע ובקניה מעל 350 ₪

משלוח מעל קרטון בתוספת 35 ₪

  • איסוף עצמי 0 ₪
  • משלוח בכל הארץ 35.00 ₪
  • מקרר יין - נציגנו יצור קשר, החל מ 100.00 ₪
  • משלוח לחו"ל - נציגנו יצור קשר, בהתאם למחירון דואר ישראל בתוספת דמי שירות 50 ש"ח 0 ₪
דלג לתוכן מרכזי