הכל על גוורצטרמינר או בקיצור גוורץ

גוורצטרמינר - Gewürztraminer - ידוע כ "הזן המתובל" מטרמינר. מפורסם בשל הארומה העוצמתית והמבושמת שמאפיינת את היינות המיוצרים ממנו
למרות שרב המוניטין של יין גוורצטרמינר מגיע מאלזס, מקור הזן הוא בצפון איטליה (טירול), מאזור אלטו – אדיג'ה, שם היה נטוע בצורה נרחבת עד לאמצע המאה ה-16. לא פשוט להגיע לאיזון בגידול של הזן. הנטייה הטבעית שלו היא לצימוח גבוה, רמת אלכוהול גבוהה (בד"כ 14%) ורמת חמיצות נמוכה. לכן, רוב היינות האיכותיים ביותר מגיעים מאזורים קרירים יותר, כמו אלזס וגרמניה, לעומת יינות המגיעים מאזורים חמים יותר. 
לענבי גוורצטרמינר קליפה ורדרדה עד אפורה, שאחראית לצבע העמוק של היינות. במיטבו, גוורצטרמינר יהיה בעל טקסטורה נקטרית ומורכבות  ארומות שנעה מפרחוניות ועד מכלול של פירות טרופיים (ליצ'י) במצב ההפוך, יינות גוורצטרמינר יהיו בעלי אופי שמנוני ומשעמם. 
אלזס היא המודל של יינות גוורצטרמינר במיטבם. סגנונות היין יכולים לנוע מיבשים ועד יינות קינוח מבציר מאוחר או מענבים הנגועים בפטריית הבוטריטיס. הקפדה על יבולים נמוכים ותנאי אקלים אופטימאליים היא סוד הקסם של הגוורצטרמינר האלזסי.  
עד לסוף המאה ה - 19 היו כ-800 הקטרים של גוורצטרמינר בגרמניה ( או בשמו הגרמני "טרמינר"), שהתרכזו בעיקר באזור Pfalz ובאדן, שהם האזורים היותר דרומיים. כיום, לגרמניה פחות מ-4000 הקטרים של גוורצטרמינר. אוסטריה, איטליה והונגריה הן מדינות נוספות בעולם הישן, שיש להן כמות מצומצמת של גוורצטרמינר. למעט מקרים יוצאי דופן, הזן לא מגיע לאיכויות גבוהות. 
בעולם החדש, ניו זילנד, ארה"ב וצ'ילה הם האזורים בהם לזן פוטנציאל איכות גבוה. הפופולאריות של זנים לבנים אחרים, כגון שרדונה וסוביניון בלאן, מאפילה בד"כ על הבחירה של גוורצטרמינר  בבחינה מסחרית וחבל שכך שכן לזן יש הרבה עניין להציע לחובבי היין.
לקניית יין גוורץ הקש כאן

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי