גספאצ'ו למבוגרים

למה למבוגרים.. בגלל הערק (:

תבשיל שוקרוט

20 דקות הכנה שעתיים בתנור

8-10 מנות

מצרכים:
2 ק"ג כרוב כבוש
2 שיני שום קצוצות
3 בצלים קצוצים גס
4 כפות שמן
500 גרם בשר מעושן
200 גרם שומן אווז 
2 נקניקיות קבנוס
6 נקניקיות עגל
4 נקניקיות בקר
3 כוסות יין אלזסי לבן (המלצות למטה)
3 עלי דפנה
2 חתיכות ציפורן שלמות 
רבע כפית קימל טחון
כפית פלפל שחור
חצי כפית זרעוני כוסברה
8 תפוחי אדמה

הכנה:
שוטפים את הכרוב הכבוש במים מספר פעמים וסוחטים  את עודף המים
בסיר שמתאים לאפיה בתנור, מחממים את השמן ומטגנים את השום והבצל 
עליהם מניחים חצי מכמות הכרוב הכבוש והבשרים בלי הנקניקיות עגל והבקר
מוסיפים את התבלינים ומכסים בשארית הכרוב
מכסים הכל ביין ואופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך שעתיים.
במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים
עושים חריצים לאורך הנקנקיות
לאחר שהתבשיל התבשל שעתיים
מוסיפים את תפוחי האדמה והנקניקיות לסיר
מערבבים קלות ואופים כ-20 דקות עד שהנקניקיות מוכנות

הצעות הגשה:
מניחים על צלחת שכבת כרוב ועליה מסדרים נתח מכל סוג בשר ותפוחי אדמה
מגישים עם חרדל

מספר יינות לבנים לבישול התבשיל
ואדומים לשתיה לצדו:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי