גפילטע פיש מושלם

קצת מסורת לדורות הבאים

מתכון גפילטע פיש מושלם

גפילטע פיש מושלם

זמן הכנה 30 דקות
על הגז 90 דקות

8-10 מנות
תלוי בגודל הדג

מצרכים:
2 קרפיונים
1 מפולט בלי העור וטחון
השני פרוס לנתחים של 2-3 ס"מ בלי לפתוח את הבטן ! זה חשוב כדי שיהיו ממולאים יפים
את הראשים לבקש שיחצו ל-2
ולא משאירים מאחור את האידרה ! לוקחים הכל זה טוב לציר
אם עושים רק קציצות בלי ממולא עדיין לקחת את השאריות לציר הרבה מהטעם שם
לציר:
ליטר מים
בקבוק יין סוביניון בלאן - יש המלצות למטה
1 בצל פרוס
2 גזרים חתוכים לטבעות
2 כפות סוכר - לגרסה מתוקה יותר עוד 2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן - 2 כפיות לגרסה חריפה יותר
5-6 גרגירי פלפל אנגלי שלם
4-5 עלי דפנה
האידרות של הדגים כולל הזנב והראש
לקציצות:
1 בצל
1 גזר
1 ביצה קשה
1 ביצה רגילה לא מבושלת
1 כף סוכר - לגרסה המתוקה 2 כפות
1 כפית מלח
2 כפיות פלפל לבן - לגרסה החריפה 3 כפיות
2 כפות שקדים טחונים (בלי הקליפה)
2 כפות קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה

הכנה:
מתחילים עם  הציר
שמים את כל מרכיבי הציר בסיר רחב וגבוה או סיר מרק
מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה
הקציצות: 
טוחנים את הבצל והגזר (בלנדר או מעבד מזון)
מוסיפים את הביצים ונותנים עוד סיבוב במעבד מזון
מוציאים לקערה
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים טוב
לתת לנוח במקרר כחצי שעה
חשוב: לוקחים כפית מהתערובת שמים בציר הרותח כמה דקות וטועמים - מתקנים תיבול בהתאם
הדגים:
את הדג הפרוס לעיגולים למלא בתערובת הקציצות
מה שנשאר מתערובת הקציצות להכין... כן כן קציצות
מוסיפים לציר ומבשלים שעה וחצי
מדי פעם לתת ערבוב
כשמוכן לתת להכל להתקרר ואז להפריד את הדגים לכלי נפרד
לסנן את הציר ולאחסן בנפרד
לילה במקרר

הצעת הגשה:
להגיש עם הרבה חלה וכמובן חזרת טובה וחריפה

מספר יינות לבישול ולהגשה:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

'

'

משלוח חינם חל על מוצרים בהם מופיע המבצע ובקניה מעל 350 ₪

משלוח מעל קרטון בתוספת 35 ₪

  • איסוף עצמי 0 ₪
  • משלוח בכל הארץ 35.00 ₪
  • מקרר יין - נציגנו יצור קשר, החל מ 100.00 ₪
  • משלוח לחו"ל - נציגנו יצור קשר, בהתאם למחירון דואר ישראל בתוספת דמי שירות 50 ש"ח 0 ₪
דלג לתוכן מרכזי