גפילטע פיש מושלם
גפילטע פיש מושלם
|
|
זמן הכנה 30 דקות |
8-10 מנות |
מצרכים: |
2 קרפיונים 1 מפולט בלי העור וטחון השני פרוס לנתחים של 2-3 ס"מ בלי לפתוח את הבטן ! זה חשוב כדי שיהיו ממולאים יפים את הראשים לבקש שיחצו ל-2 ולא משאירים מאחור את האידרה ! לוקחים הכל זה טוב לציר אם עושים רק קציצות בלי ממולא עדיין לקחת את השאריות לציר הרבה מהטעם שם |
לציר: ליטר מים בקבוק יין סוביניון בלאן - יש המלצות למטה 1 בצל פרוס 2 גזרים חתוכים לטבעות 2 כפות סוכר - לגרסה מתוקה יותר עוד 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 1 כפית פלפל לבן - 2 כפיות לגרסה חריפה יותר 5-6 גרגירי פלפל אנגלי שלם 4-5 עלי דפנה האידרות של הדגים כולל הזנב והראש |
לקציצות: 1 בצל 1 גזר 1 ביצה קשה 1 ביצה רגילה לא מבושלת 1 כף סוכר - לגרסה המתוקה 2 כפות 1 כפית מלח 2 כפיות פלפל לבן - לגרסה החריפה 3 כפיות 2 כפות שקדים טחונים (בלי הקליפה) 2 כפות קמח מצה 1 כפית אבקת אפיה |
הכנה: |
הצעת הגשה: |
מספר יינות לבישול ולהגשה: