חמין זוגי

איך לעשות חמין לזוג בצ'יק צ'ק... לפעמים זה קשה אבל הצליח לי

חמין זוגי

זמן הכנה
שעה על הגז ולילה בתנור

מנות
בערך 4 יספיק לזוג ליומיים

מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך (צלעות או כתף) חתוך לקוביות גדולות
2-3 כפות שמן זית 
250 גרם חיטה
3-4 עצמות עם מח
1 בצל גדול קצוץ גס
1 רסק עגבניות קטן
1 כף סילאן
מלח, פלפל, פפריקה ותמיד.. קצת כורכום
5-6 שיני שום


הכנה:
מתחילים עם העצמות, מחממים תנור ל-240 מעלות, שמים את העצמות כ-10 דקות.
אני משתמשת בתבנית חדש פעמית עם נייר אפיה. פעולה זו מנקה את העצמות מכל ה"ג'יפה".
מוציאים ושמים בצד.
בסיר (שלי הוא בקוטר 26 ס"מ), מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא שקוף,
מוסיפים את השום ממשיכים לטגן לא יותר מ-30 שניות רק עד שמריחים את השום.
מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים ונותנים טיגון קצר. 
מוסיפים את החיטה ומים רותחים שמכסה את החיטה ועוד כוס. מוסיפים סילאן.
מוסיפים את העצמות והבשר, כן ככה, בלי לטגן את הבשר לפני.
מבשלים על אש בינונית כשעה ובודקים אם צריך להוסיף מים.
הרעיון הוא שהחיטה תתנפח וזה הטיפ לחמין רטוב ולא יבש.
אם צריך, להוסיף מים. כשמכניסים לתנור הכל צריך להיות מכוסה ברוטב ועוד חצי כוס.  
אחרי שעה על הגז שמים נייר אפיה על התבשיל מכסים ולתנור לכל הלילה.
 על 100 מעלות.

הצעות:
אפשר עם: חומוס, שעועית, גריסים במקום החיטה
תפוחי אדמה: לפני שמכניסים את הסיר לתנור להניח מעל ואז לכסות עם נייר אפיה, אני פחות אוהבת להוסיף תפוחי אדמה בגלל העמילן ובגלל שלמחרת הם מאבדים את כל הטעם... אבל לשיקולך.
ביצים וקישקע: לפני שמכניסים את הסיר לתנור מכסים בנייר אפיה ועליו מניחים את הביצים או הקישקע או גם וגם. אם מוסיפים ביצים להרתיח אותן לביצים קשות לפני.
הבשר: היות ו"מכבסים את הבשר" לא צריך לסגור אותו בטיגון. כששמים את הבשר בתוך הרוטב הרותח הוא נסגר בכל מקרה.

מספר יינות שמתאימים להגשה:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

'

'

משלוח חינם חל על מוצרים בהם מופיע המבצע ובקניה מעל 350 ₪

משלוח מעל קרטון בתוספת 35 ₪

  • איסוף עצמי 0 ₪
  • משלוח בכל הארץ 35.00 ₪
  • מקרר יין - נציגנו יצור קשר, החל מ 100.00 ₪
  • משלוח לחו"ל - נציגנו יצור קשר, בהתאם למחירון דואר ישראל בתוספת דמי שירות 50 ש"ח 0 ₪
דלג לתוכן מרכזי