חציל עם סלסה וטחינה

להכין מראש יותר כי נגמר מהר מאוד ותמיד רוצים עוד

מתכון חציל עם סלסה וטחינה

חציל עם סלסה וטחינה

זמן הכנה 15 דקות
בתנור 40 דקות

כל חציל = 2 מנות

צריך:
חציל
טחינה גולמית
לסלסלה:
2-3 שיני שום
1/3 פלפל ירוק (אפשר חריף למי שאוהב)
1/4 בצל אדום
5-6 עגבניות
מיץ מ-1/2 לימון
כפית עמבה (לא לוותר!!!)
פטרוזיליה
כף שמן זית
מעט מלח
הכנת החציל:
את החצילים חותכים ל-4 לאורך
כמו בתמונה

אופים על רשת בחום 200 מעלות
כ-40 דקות

עד שהחציל רך ושחום
כשמוכן לפזר מלח גס

הכנת הסלסה:
שמים את כל המרכיבים בפוד פרוססור ומפעילים בפולסים. אפשר עם מוט בלנדר
הרעיון הוא לא לפרק להם את הצורה, להשאיר גס
כמה מילים על העמבה: לא כולם אוהבים אבל במקרה זה זהו מרכיב חובה

הגשה:
מניחים את החצילים על צלחת מפזרים טחינה גולמית ואז את הסלסה

החציל צריך להיות מעט חם, אפשר לחמם ואז לשים את הטחינה והסלסה
אני תמיד מכינה יותר, שומרת במקרר את החצילים ומחממת לפני הגשה

משקאות מומלצים למתכון זה:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי