יינות רוזה
יינות רוזה הם היינות האדומים הכי לבנים שיש. מצד אחד יש להם את הרעננות והקלילות של יינות לבנים ומצד שני את המורכבות והארומות של יינות אדומים.
יינות רוזה מיוצרים מזני ענבים אדומים, למעשה אפשר לייצר רוזה מכל זן ענבים אדום, איכותו של היין נקבעת על פי איכות הענבים בדיוק כמו ביינות אדומים או לבנים.
השריה ותסיסה
את צבעו הנהדר הנע בין ורדרד לאפרסק מקבל היין מהשריה קצרה עם קליפות הענבים, ככל שההשריה תמשך כך יתחזק צבע היין. ההשריה יכולה להמשך בין מספר שעות למספר ימים, על פי החלטת היינן. לאחר מכן יועבר היין למיכלי תסיסה בטמפרטורה של כ- 20 מעלות צלסיוס. יינות רוזה יכולים לנוע מיינות חצי יבשים, מתקתקים, ועד יבשים לחלוטין.
יינות הרוזה המפורסמים ביותר הם אלו המגיעים מאזור פרובנס שבצרפת. הם מאופיינים בצבע אפרסק בהיר טעמים של פרי אקזוטי והם לרוב יבשים.
למה מתאים יין רוזה?
יין רוזה אידאלי לאקלים החם בארץ, מגישים את היין צונן והוא מלווה מצויין למנות אוכל רבות המתאימות למטבח הים תיכוני.
אף על פי שעד לא מזמן יינות רוזה נחשבו ליינות נחותים, היות ובארץ ייצרו יינות פשוטים מאוד ללא שום הקפדה על איכויות הענבים, מצב זה השתנה היום. יקביי בוטיק מובחרים מייצרים יינות רוזה ישראלים נהדרים והיקבים הגדולים אינם מפגרים אחריהם.