קוקטיילים
5 קוקטיילים שחייבים לנסות
מנה מתייחסת ל-30 מ"ל
1. אפרול שפריץקוקטייל פשוט להכנה ואחד המובילים בעולם הקוקטיילים
צריך:
2 מנות אפרול או אפריטיבו
3 מנות פרוסקו
1 מנה סודה
קרח
פרוסות תפוז
אופן הכנה: למלא כוס בקרח להוסיף פרוסות תפוז, להוסיף את האפרול, הסודה והפרוסקו ולערבב קלות
לקשט בקליפת תפוז או פרוסת תפוז. אפשר לקשט גם עם עלי נענע.
2. מרגריטה
אחד הקוקטיילים הפופולריים ביותר בכל בר ומסיבה טובה
צריך:
2 מנות טקילה רפוסאדו
1 מנה ליקר תפוזים
1 מנה מיץ ליים (עדיף טרי אם אין אפשר לימון)
קרח
אופציונלי: חצי מנה מי סוכר
אופן הכנה: מקשטים כוס במלח על ידי טבילת הכוס במעט מים ואז במלח. למלא בשייקר את כל המרכיבים, לשקשק ולמזוג לכוס מרטיני. לקשט בפלח לימון או ליים.
3. מנהטן
קוקטייל וויסקי קלאסי, הומצא בניו יורק במועדון מנהטן בסביבות-1880 עבור אימו האמריקאית של צ'רצ'יל ונחשב אחד הקוקטיילים אשר הניחו את אחת מאבני היסוד לעולם הקוקטיילים.
צריך:
2 מנות וויסקי שיפון
1 מנה ורמוט אדום (רוסו)
2 טיפות ביטר
1 טיפה ביטר תפוז
קרח
לקישוט דובדבן מסוכר
אופן הכנה: למלא את כל המרכיבים בשייקר לערבב, לסנן להעביר לכוס ולקשט בדובדבן מסוכר.
4. נגרוני
קוקטייל קל להכנה מרענן ומריר, אומרים שהומצא בפירנצה עקב בקשת לקוח להחליף את הסודה בג'ין.
צריך:
1 מנה ג'ין
1 מנה קמפרי או אפריטיבו (האפריטיבו מעט פחות מריר מהקמפרי)
1 מנה ורמוט אדום
1 טיפה ביטר תפוז
קרח
לקישוט דובדבן מסוכר
אופן הכנה: למלא את כל המרכיבים בשייקר ולנער היטב, לסנן לכוס, להוסיף קרח ולקשט בקליפת תפוז.
5. אולד פאשן קוקטייל
הקוקטייל הקלאסי הנמכר ביותר בברים ברחבי העולם.
צריך:
2 פרוסות דקות תפוז
2 דובדבנים מסוכרים
3 טיפות ביטר
1 קובית סוכר (או כפית סוכר)
2 מנות ברנדי או קוניאק
קרח
ספרייט
אופן הכנה: לשים בכוס אולד פאשן את כל המרכיבים חוץ מהברנדי ולערבב. להוסיף קרח, ברנדי ולכסות בספרייט