מאפה חציל פרמזן עם 4 מרכיבים מתכון ללא גלוטן וצמחוני

מתכון חציל פרמזן עם רוטב עגבניות

מתכון חציל פרמזן

מאפה חצילים וגבינות

זמן הכנה כשעה

כ-10 מנות

מצרכים:
2 חצילים בלאדי 
גבינת מוצרלה מגורדת
גבינת פרמזן מגורדת
רוטב עגבניות מוכן או פאסטה

הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות
מקלפים את החצילים (לא חובה) פורסים לפרוסות של כ- 1.5 ס"מ אם החציל גדול לחצות לחצי ואז לפרוס.
משמנים את פרוסות החציל בשמן זית
שמים על תבנית גדולה בשכבה שטוחה 25 דקות ומוציאים לקרר.
בתבנית מרובעת או עגולה גודל בערך 22 שמים מעט מרוטב העגבניות ומורחים על התבנית
מניחים את החצילים בשכבה אחת ומפזרים מעליהם מעט מלח
שכבה רוטב עגבניות
מפזרים מהמוצרלה
שוב חצילים ומלח, רוטב עגבניות ומוצרלה לפעמים נכנסות 2 שכבות חצילים לפעמים יותר
מעל הכל מפזרים את הפרמזן
בשלב הזה אני אוהבת להכניס את כל התבנית למקרר לשעה, אפשר גם ללילה
אופים 30 דקות ב-200 מעלות

הצעות וטיפים:
מגישים לצד סלט ירקות, סלט חסה, סלט ארוגולה וכדומה
רוטב העגבניות: אני משתמשת ברוטב ברילה עם בזיליקים אבל עשיתי גם עם פאסטה זה מחית עגבניות בבקבוק בשני המקרים יצא טוב.
מקשטים בעלי בזיליקום.


מספר יינות מתאימים:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי