עוגת משמשים קייצית

מתכון מבית אמא
עוגת משמש נהדרת

עוגת משמשים

זמן הכנה 10 דקות
אפיה: 30 קות

10-12 מנות
תלוי בגודל פרוסת העוגה

תבנית 24 ס"מ
עגולה או מרובעת

מצרכים:
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה
1 לבן
500 גרם קמח תופח, לנפות
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל איכותית
כ- 12 משמשים טריים
אפשרות: פרוסות שקדים לבנים

הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות

משמנים את התבנית
מקציפים את הביצים עם הסוכר והחמאה
תוך כדי הקצפה מוסיפים לסירוגין את הלבן והקמח
לשפוך את הבצק שנוצר לתבנית ולישר
לסדר מעל את המשמשים (הכיוון לא חשוב)
לפזר שקדים (אופציונלי)
לאפות כ- 30 דקות ב-170 מעלות

הצעות הגשה:
אפשר לפזר קצת אבקת סוכר כשהעוגה קרה
ניתן להחליף את המשמשים בפרי העונה כמו שזיפים
אפשר להשתמש בתבנית עגולה או מרובעת 24'

משקאות שמתאימים להגשה:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי