עוף עם סומק והרבה בצל

הכי כיף לנגב עם הפיתה את הרוטב שנשאר בסוף הסיר

עוף עם סומק והרבה בצל

זמן הכנה 10 דקות
בתנור 50 דקות

סיר שמתאים לתנור

צריך:
עוף ירכיים ופולקע'ס לפי הכמות של האנשים
4-5 בצלים פרוסים
2 עגבניות פרוסות
אפשר להוסיף ירקות: קישואים או פטריות או גם וגם
2 כפות סומק
1 כפית פפריקה עדיף מעושנת
מלח
פלפל
פיתה עירקית להגשה

הכנה:
מחממים תנור ל-240 מעלות עם הסיר בפנים
מניחים את חלקי העוף בסיר ואופים 10 דקות (זה במקום לטגן את העוף)
מוציאים את הסיר מהתנור, מוציאים את נתחי העוף.
שמים את הסיר על האש, לא שוטפים !!! מוסיפים קצת שמן זית ואת הבצלים ומטגנים עד שהם שקופים, מסדרים למעלה את העגבניות
אם מוסיפים עוד ירקות זה הזמן, בתמונה אני הוספתי קישואים ופטריות כי היו לי שאריות במקרר
מפזרים את הסומק המלח והפלפל
מוסיפים כ-חצי כוס מים
מניחים מעל הכל את נתחי העוף עם העור כלפי מעלה ומפזרים את הפפריקה ועוד קצת מלח רק על העור
מחזירים לתנור על 200 מעלות ל-45 דקות, מדי פעם בודקים, אם צריך מוסיפים מעט מים
מוציאים, מכניסים את הפיתה העירקית ל-4-5 דקות שתהייה קריספית

הגשה:
מניחים על מגש גדול את הפיתה ועליה מסדרים את העופות והבצלים ושאר הירקות אם הוספת. אפשר לסחוט חצי לימון מעל ולקשט עם עוד קצת סומק ופטרוזיליה.

משקאות מומלצים למתכון זה:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

'

'

משלוח חינם חל על מוצרים בהם מופיע המבצע ובקניה מעל 350 ₪

משלוח מעל קרטון בתוספת 35 ₪

  • איסוף עצמי 0 ₪
  • משלוח בכל הארץ 35.00 ₪
  • מקרר יין - נציגנו יצור קשר, החל מ 100.00 ₪
  • משלוח לחו"ל - נציגנו יצור קשר, בהתאם למחירון דואר ישראל בתוספת דמי שירות 50 ש"ח 0 ₪
דלג לתוכן מרכזי