פורט

פורט - Port - הוא יין מחוזק המיוצר בפורטוגל. אזור הדורו, הוא אזור גידול הענבים, זהו האזור הראשון בעולם אשר קיבל חוקים וגבולות ברורים כבר ב-1756

פורטו היא העיר בה מתרכז כל הסחר ביין הפורט, מרתפים עמוסים בחביות עם יין פורט שוכבים ב"לודג'" אשר נמצאים לצד הנהר. לייצור יין פורט צריכים להתקיים תנאים מקדימים כמו כמות היבול, גובה הכרם, האדמה, הענבים ועוד. כל אלו יקבעו את סוג יין הפורט שייוצר. 

בתהליך הייצור של יין פורט יש לסחוט כמה שיותר את הענבים, בעבר היו נערכות חגיגות של 12 שעות במהלכן היו דורכים על הענבים. כיום, זרועות רובוטיות עושות את העבודה.תהליך התסיסה מתרחש במיכלים פתוחים כשהקליפות באות כל הזמן במגע עם התירוש. ברגע שיין הפורט מגיע ל- 6-9 אחוזי אלכוהול עוצרים את התסיסה על ידי הוספת אלכוהול המיוצר מברנדי ענבים בחוזק 77% ביחס של 1 ל-4.
בשלב זה עובר היין למרתפים בעיר פורטו שם הוא מוכנס לחביות עץ מסורתיות בנפח 550 ליטר  ומחכה לביקבוק

ישנם מספר סוגי פורט:

  • יין פורט לבן - יין פורט העשוי רק מענבים לבנים, בעל צבע צהבהב, חומציות נמוכה וארומות אגוזיות ודבשיות. יינות אלו נמכרים לרוב בגיל שנתיים עד שלוש
  • יין רובי פורט - זהו יין פורט צעיר בעל גוף מלא וטעמו עשיר ומתוק.
  • פורט רובי רזרב - מיושן  5 שנים בעל גוף מלא ועדין. 
  • טאוני פורט - בלנד של רובי ופורט לבן 
  • טאוני פורט רזרב - עובר יישון של 7 שנים
  • טאוני פורט עם הצהרת גיל לדוגמא 10 שנים זהו הממוצע, לא המינימום !
  • LBV Late Bottled Vintage - זהו יין פורט מבציר מסויים אשר מיושן לפחות 4 שנים. על התוית חייבת להיות מצויינת שנת הבציר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי