פסטרמה ביתית נהדרת קלה להכנה

רוצים להכין את הסנדויץ הכי טעים עם פסטרמה שהכנתם לבד... נסו את המתכון הזה

פסטרמה ביתית

זמן הכנה ארוך אך קל

תבנית גריל או מחבת פסים גדולה

מצרכים:
נתח שלם חזה הודו

נוזל כבישה:
3 כוסות מים
3 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום
1 כפית פלפל אנגלי או 10 גרגרים שלמים
3-4 עלי דפנה
6 שיני שום חצויות

לציפוי:
3 כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה
1 כף חרדל דיז'ון

השרייה:
מערבבים את חומרי המשרה, עם מים חמימים לא רותחים כדי לא לבשל את הבשר. לערבב טוב עד שהמלח והסוכר מתמוססים.
שמים את הנוזל בכלי גדול שיכיל את נתח החזה הודו, מוסיפים את הבשר. 
המים צריכים לכסות את נתח הבשר, אם חסר קצת מים להוסיף.
משאירים במקרר 3 ימים מדי פעם הופכים את הנתח.
לאחר 3 ימים מוציאים מהמקרר וליבש טוב טוב. אפשר לקשור את הנתח עם חוט מיוחד שנכנס לתנור, יש בחנויות מתמחות.

הכנה:
מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים טוב טוב את הנתח. עוטפים עם ניילון נצמד ומשאירים במקרר ללילה כדי שהטעמים יספגו.
מוציאים את הנתח מהמקרר ומחכים שיהיה בטמפורטורת החדר.
מחממים תנור ל-160 מעלות עם תבנית פסים בתוכו כדי שהתבנית תהייה חמה.
מניחים את הנתח השלם על התבנית במשך שעה.
מוציאים מהתנור, מקררים טוב, שמים במקרר שעה בערך ואז פורסים.

הצעות הגשה:
אפשר לשנות את הציפוי לפי הטעם האישי, לדוגמא אפשר להוסיף רוטב ברבקיו, אבקת שום, צ'ילי חריף ועוד 
אפשר להגיש עם ירקות מאודים, להכין כריך עם ירקות שונים כמו מלפפון חמוץ, עגבניה, חסה וכדומה.

אני מכינה נתח שלם שחתוך לשני חלקי החזה, ואז מקפיאה חצי מכל נתח.

 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

'

'

משלוח חינם חל על מוצרים בהם מופיע המבצע ובקניה מעל 350 ₪

משלוח מעל קרטון בתוספת 35 ₪

  • איסוף עצמי 0 ₪
  • משלוח בכל הארץ 35.00 ₪
  • מקרר יין - נציגנו יצור קשר, החל מ 100.00 ₪
  • משלוח לחו"ל - נציגנו יצור קשר, בהתאם למחירון דואר ישראל בתוספת דמי שירות 50 ש"ח 0 ₪
דלג לתוכן מרכזי