קציץ בשר עסיסי
קציץ בשר עסיסי וטעים
מתכון קציץ בשר
|
|
50 דקות בתנור |
15 דקות הכנה |
מצרכים: |
חצי קילו בשר טחון |
חצי בצל קצוץ |
חצי כפית סודה לשתיה |
חצי כפית אבקת אפיה |
1 ביצה |
3 פרוסות לחם |
2 שיני שום כתושות |
קופסת שימורים של אננס קטנה |
2 כפות סויה |
חצי כפית אורגנו מיובש |
חצי כפית כורכום |
כפית פפריקה מעושנת |
תוספות אפשריות: פלפל אדום, פטריות, גזר, מקל סלרי |
1 ביצה |
מלח פלפל |
הכנה: מטגנים את האננס עד שמתקרמל ומשחיר קצת. אם משתמשים בפטריות מטגנים אותם בלי מלח זה הזמן להשתמש בשאריות. כל דבר יתאים לא רק פטריות. אפשר קוביות קטנות של פלפל אדום, גזר, סלרי, פלפל חריף למי שאוהב ועוד. שמים בקערה ומקררים. באותה קערה שמים את כל שאר המרכיבים עם הבשר טחון לא מערבבים מדי רק עד שהכל אחיד פחות או יותר לתנור על 200 מעלות ל-45-50 דקות. לתת לנוח כ-5 דקות להתייצבות |
הצעות הגשה וטיפים: זהו מתכון מאוד סלחני ואפשר לשים כל ירק שנשאר. אם שמים פטריות לא לשים עגבניות. פטריות ועגבניות לא הולך יחד. אפשר לשנות תבלינים ולשים חוויג', כמון ועוד. |
יינות מומלצים להגשה: