שיטת הדירוג הצרפתית ליינות

תו התקן הצרפתי לאבטחת יינות איכות נוצרה לראשונה ב-1935

שיטת הדירוג הצרפתית: 

1.Appellation d'Origine Contrôlée; (AOC or AC)

זהו תו התקן הצרפתי לאבטחת יינות צרפתיים איכותיים. חוקי דרוג אלו נוצרו לראשונה ב- 1935. זהו המקביל הצרפתי ל- DOC האיטלקי.
למרות שארגון זה אינו יכול לדאוג לייצור יינות איכות, אך הוא יכול לקבוע חוקים אשר יוביל כמה שיותר לכך שהייצור הסופי יהיה איכותי וברמה סבירה. לשם כך נקבעו 7 אמות מידה כדי שיין יוכל לקבל דרוג של AOC או AC:
  1. פני השטח של הכרם מוגדרים על בסיס הידע ההיסטורי בשטח ע"פי סוג האדמה, הצורה שלה והגובה.
  2. קביעת זני הענבים לכל אזור גאוגרפי עפ"י ידע היסטורי.
  3. מס' הגפנים המותר לשתילה לכל הקטר (10 דונם), טכניקת הייבוש ושיטת הדישון.
  4. כמות היבול המותרת. היות וכמות גדולה של ענבים מורידה את איכות היין, מגבילים את כמות היבול.
  5. כמות האלכוהול. נקבע כמות מינימום. כלומר שהענבים יגיעו לבשלות מסויימת ובכך נקבעת רמת סוכר גבוהה יותר בענבים מה שמשפיע מאוחר יותר על הטעם הסופי של היין.
  6. תהליכי הייצור. בדר"כ מבוססים על הנסיון ההסטורי של האזור, כדי להבטיח את התוצאות הרצויות.
  7. החל מ- 1979 יש טעימה מדגמית מטעם הארגון לכל היינות המבקשים לקבל את דרוג ה- AC.
 
2.Vin Délimité de Qualité Supérieure (VDQS)
הפירוש: יינות בעלי איכות מיוחדת (Superior), זוהי הדרגה השניה אחרי ה- AC.  יינות VDQS מבוקרים ע"י חוקים דומים מאוד לחוקי ה-AC אך פחות תובעניים. רבים מיינות VDQS נחשבים בעלי איכות מצויינת וכ- 20 מהם הועלו לדרגת AC.
 
3. vin de pays
פירוש השם: "country wine". החוקים דומים לחוקי ה- AC אך הם פחות נוקשים מבחינת הדרישה למינימום אלכוהול ויותר יבול לשטח. יש 3 סוגים של הגדרות גאוגרפיות: הגדול ביותר: vin de pays régionaux, אשר מתייחס לכל האזור. בתוך האזור יכולים להיות מספר מחלקות (auda), הנקראות: vin de pays départementauxובתוךמחלקות אלה אזורים (l'hérault ) רבים, הנקראים: vin de pays de zone (אזורים או קהילות מקומיות).
לשים לב שיש גם Vin du pays (יין מקומי) – אין שום קשר ל- Vin de pays.
אחד מאזורי ה- Vin de pays היותר ידועים הוא: Vin de Pays D'Oc אשר כולל בתוכו את המחלקה: Vin de Pays de l'Audeאשר כולל בתוכו את האזור הקטןVin de Pays de l'Hérault
 
4. vin de table
יינות צרפתיים שולחניים, יכולים להקרא גם: vin ordinaire (יינות רגילים). זוהי הקטגוריה הנמוכה ביותר לייצור יינות בצרפת, והיא כוללת בתוכה את  כל היינות אשר אינם מתאימים לדרגות הגבוהות יותר. התוית על יין כזה לא תציין את האזור או המיקום אלא רק את שם הארץ ואם היין הוא אדום, לבן או רוזה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי